Geam LOW-E

Geam LOW-E

GEAMUL LOW- E se obtine prin depunerea (in fabrica) a unui strat de oxizi metalici pe una din suprafetele unui geam simplu, float.

Izolarea termica a geamului termopan se imbunatateste semnificativ prin utilizarea geamului Low E. Stratul de oxizi metalici reflecta o mare parte a radiatiei termice ce tinde sa treaca (iarna) dinspre interiorul cladirii catre exterior, inapoi in interior.

Aceasta caracteristica sta si la baza denumirii, Low E, care din engleza se traduce “joasa emisivitate”.

Sticla Low-E se poate căli, stratifica, emaila şi chiar imprima. In mod frecvent sticla Low-E  se poate folosi în geamuri duble izolate. Foaia de sticlă cu Low-E se poziţionează către cavitatea ferestrei pentru ca acest strat special sa reduca pierderile de căldură la 10%, faţă de 90% cât se pierde prin sticlă normală.

Aceste straturi de sticla diferita de sticla clara modifică foarte puţin proprietaţile fizice de radiaţie ale sticlei în aria spectrului solar. Mai exact, prin modificarea partiala a proprietatilor ne referim la faptul ca transmisia luminii se diminuează uşor şi poate interveni o uşoară deviere a culorilor, deviere de fapt aproape imperceptibilă ochiului uman, doar aparatelor de masurat complexe fiind sesizabila.

Avantajele utilizarii sticlei Low-E

Folosită în componenţa unui geam termoizolant (geam termopan) sporeşte confortul locuintei/spatiului. De asemenea, elimină efectul de geam rece si  diminuează considerabil riscul apariţiei condensului. Un alt avantaj al utilizarii sticlei Low-E este ca  neutralizează efectul de vânt (vântul măreşte pierderile termice).
Nu trebuie uitat unul din principalele avantaje , acesta fiind economia pe factura de utilități, prin scaderea necesității de răcire a încăperilor, pe timpul verii.

Geamul Low-E se foloseşte in mod frecvent la faţade, ferestre, ansambluri complexe dar si grădini de iarnă care se doresc a fi realizate din sticla.